Ga naar artikelGa naar zoeken

Hoofdhuidpsoriasis

Bekijk onze tips en adviezen over hoofdhuidpsoriasis, van de oorzaken en symptomen tot de behandeling die je nodig hebt.

Hoofdhuidpsoriasis is anders dan roos en seborroïsch eczeem. Het is een zeldzame aandoening en komt bij slechts 3% van de wereldbevolking voor.

Als je een naaste verwante hebt met hoofdhuidpsoriasis, is er een kans dat jij het ook hebt. In feite krijgt 30% van de mensen met een familielid met de aandoening er ook last van.

De oorzaken van hoofdhuidpsoriasis uitgelegd.

Symptomen van hoofdhuidpsoriasis

Er zijn een aantal overeenkomsten tussen hoofdhuidpsoriasis en de symptomen van roos, zoals schilfers, jeuk en droge hoofdhuid maar mensen met hoofdhuidpsoriasis hebben meestal ook

  • schilferige, rode, bultige plekken

  • zilverwitte schilfers

  • branderigheid of pijn

  • haaruitval

Het blijft ook niet alleen beperkt tot de hoofdhuid en kan voorkomen op plekken zoals je ellebogen, knieën en navel, maar ook de meer gewonegebieden zoals de hoofdhuid, handen en gezicht.

Behandeling hoofdhuidpsoriasis
Bij Head & Shoulders produceren we geen shampoo om hoofdhuidpsoriasis te behandelen. In plaats daarvan moet je met je dermatoloog overleggenwat de beste behandeling is voor jou.

Er zijn een aantal opties beschikbaar die je gewoon kunt kopen, zoals crèmes, zalfjes en gels.

Je kunt ook een voorschrift krijgen voor andere behandelingen zoals speciale medicinale shampoos en hoofdhuidbehandelingen.