Ga naar artikelGa naar zoeken

Huidverzorgingstips voor je hoofdhuid

Als je meer bad hair-dagen hebt dan je zou willen, dan zou dat wel eens te maken kunnen hebben met hoe je je hoofdhuid behandelt. Behandel je hoofdhuid op een manier die hem ten goede komt.

Wanneer was de laatste keer dat je je huid hebt behandeld met een gezichtsmasker, scrub of dubbele reiniging?

Waarschijnlijk heb je er één (of zelfs allemaal) gebruikt in de afgelopen weken. Maar heb je ooit overwogen om je hoofhuid op dezelfde manier te verwennen?

Een kleine inspanning heeft een enorme impact op de conditie van je hoofdhuid, voorkomt en behandelt roos én zorgt ervoor dat je haar er beter uitziet en aanvoelt.

Gelukkig is het verzorgen van je hoofdhuid heel eenvoudig…

Stap 1: Reinig op een slimme manier

Net als de huid op je gezicht, kan ook je hoofdhuid heel vuil worden. Denk aan alle vuiligheid die achterblijft op je reinigingsdoekje aan het eind van de dag. Op je hoofdhuid kan net zoveel vuil terechtkomen.

Je hoofdhuid is op vele momenten gevoelig voor vet worden, aangezien je haarzakjes natuurlijke olie, namelijk talg, afgeven. Deze stof helpt om je haar en hoofdhuid gehydrateerd te houden.

Maar als de olie zich ophoopt en samenvoegt met het vuil van die dag, dan kun je wel eens een zeer vettige hoofdhuid krijgen, waardoor je haar er dof en futloos uit gaat zien.

Regelmatig wassen helpt om een vettige hoofdhuid onder controle te houden, maar een slimme manier om je shampoo nog beter te laten werken, is het masseren van je hoofdhuid.

Neem elke keer als je je haar wast, ongeveer twee minuten om je hoofdhuid eens goed te masseren: oefen gemiddelde druk uit, draai rondjes en maak lijnen rondom je hoofd met je vingertoppen.

Hierdoor zal de bloedcirculatie in het gebied op gang komen en daar gaat je haar er beter, dikker en glanzender van uitzien.

Stap 2: Scrubben

Elke godin met een stralende huid weet dat scrubben wonderwel werkt om de droge huid te verzachten, en dit geldt ook voor een droge hoofdhuid.

Scrubben is vooral doeltreffend als je veel stylingproducten gebruikt die zich kunnen ophopen op de hoofdhuid en als er lange tijd tussen wasbeurten zit.

Net zoals je je gezichtshuid scrubt, kan je hoofdhuid ook zijn voordeel doen met een milde scrub. Denk aan alle haarlak, droogshampoo of mousse die zich heeft opgehoopt, en dan hebben we het nog niet eens over dode huidcellen. Hierdoor kan je haar vuil aanvoelen. Je voorkomt ermee dat haarstrengen gaan ‘zitten’ bij de wortel en plat blijven liggen.

Je kunt je hoofdhuid eenvoudig scrubben met een borstel of een dunne kam. Borstel bij de wortels rondom je hoofdhuid, maar doe dit zachtjes, want veel kracht kan de hoofdhuid en het haar beschadigen.

Stap 3: Hydrateren

Het gebruik van conditioner op de hoofdhuid om je huid vochtig te houden wordt vaak afgeraden, omdat het kan zorgen voor verstopping van de poriën en fijnere haarstructuren kan verzwaren.

Hoewel, net zoals een droge gezichtshuid belang heeft bij een vochtinbrengende crème, profiteert ook een droge hoofdhuid van hydratatie.

Zorg er als je je haar wast voor dat je conditioner direct op je hoofdhuid en op de haarpunten aanbrengt (spoel grondig uit om vettige haarwortels te voorkomen).

Door je hoofdhuid een dergelijke doelgerichte hydratatie te geven voorkom je een onaangenaam gevoel door een droge hoofdhuid.

En als je kiest voor de nieuwe DERMA&CARE van Head & Shoulders, dan geef je je hoofdhuid een gezonde dosis antioxidanten. Zo houd je roos langdurig onder controle en biedt je bescherming tegen roos, waardoor je haar er beter uit gaat zien.

Bekijk wat hoofdhuiddeskundige Kelly Morrell te zeggen heeft over het belang van hoofdhuidverzorging in ‘Huidverzorging voor je hoofdhuid’.