Ga naar artikelGa naar zoeken

Je haar wassen en stylen

Ontvang tips en adviezen van onze experts voor het wassen van je haar en stylingtips van onze experts – alles van het kiezen van de juisteshampoo tot hoe je je haar op de juiste manier wast.

Hoe kan een shampoo helpen?
De beste shampoos doen twee belangrijke dingen (naast je van roos helpen af te komen, natuurlijk!):

  • je haar reinigen om af te komen van vuil of vet

  • je haar zacht en glad aan laten voelen

Om dat te doen hebben ze reinigers nodig om de olie en het vuil op te pakken en het weg te wassen en je haar schoon te houden.

En ze bevatten hydraterende en voedende ingrediënten die pluizig haar aanpakken en je haar er zacht en glanzend uit laten zien.

Maar niet alle shampoos doen hetzelfde – welke je nodig hebt is afhankelijk van je haartype en de look die je wilt.

Bijvoorbeeld, als je haar beschadigd is door heet stylen, dan heb je een shampoo nodig om de beschadiging te herstellen die je helpt je haar te hydrateren en versterken.

Aan de andere kant als je zeer vet haar hebt, heb je een shampoo nodig die zich meer richt op reinigen dan op dehydrateren –, en dat is wanneer je een diep reinigende shampoo nodig hebt.

Haarverzorgingsroutines
Naast de shampoo die je gebruikt, gaat het ook om hoe je deze gebruikt.

Het is niet zo eenvoudig als ‘inzepen, spoelen, herhalen’ – in feite er heel veel om aan te denken zoals ervoor zorgen dat je de shampoo goed in de hoofdhuid laat inwerken en dat je schade aan het haar voorkomt door het niet met een handdoek te drogen.

En als het gaat om conditioner, is het een heel ander proces, daar ligt de focus op het in laten werken op de punten in plaats van op de hoofdhuid.

Daarnaast zijn er ook behandelingen zonder uitspoelen die kunnen helpen je haar sterk en gezond te houden.

Meer tips en adviezen voor haarverzorging: