Ga naar artikelGa naar zoeken

Vijf gemakkelijke manieren om je haar festivalproof te maken

Het festivalseizoen is weer gearriveerd en dat betekent grote bands, grote groepen mensen, kamperen en, in veel gevallen, drie dagen zonder douche.

Je haar klaar maken voor een festival heeft alles te maken met het beschermen tegen de stress waar het waarschijnlijk mee te maken gaat krijgen. Of het nu gaat om niet douchen, schade doorde zon of opeenhoping van zweet en vet in de menigte, er zijn voldoende uitdagingen voor je haar.

Gelukkig kun je in een paar eenvoudige stappen zorgen dat je haar er het hele festival niet vet uit gaat zien en schilfervrij blijft:

1. Het gaat allemaal om de voorbereiding

De volgende paar dagen zullen zwaar zijn – als het niet voor jou is, dan wel voor je haar. Dus plan vooruit en was je haar op de ochtend dat je vertrekt – niet de avondervoor of de dag ervoor.

Op de derde dag van het festival zul je dankbaar zijn dat het slechts drie dagen zonder wassen is, in plaats van vier of vijf.

En je hoeft je geen zorgen te maken over een uitbarsting van roos, want Head & Shoulders anti-roos shampoos houden je tot 72 uur beschermd, dus zelfs als je niet doucht, is je haar nog steeds beschermd.

2. Maak je haar weerbestendig

Bekijk het weerbericht voor je weggaat. Als het zonnig is, loopt je haar risico op zonneschade als je lange dagenbuiten doorbrengt. Dus gebruik een conditioner – het betekent dat je haar zoveel mogelijk wordt gevoeden gehydrateerd om schade door de zon te beperken.

Maar hoe je ook voorbereid, blijf niet te lang in de zon – conditioner houd geen UV-stralen tegen dus kun je nog steeds schade door de zon krijgen Verwachten ze regen? Zorg dat je een fles Head & Shoulders Glad & Zijdezacht bij je hebt om onverwacht pluis aan te pakken

3. Neem een noodvoorraad mee

Niet iedereen heeft het geluk naar een camping te gaan met douches – of tenminste die je wilt gebruiken. Maar zelfs als er geen douches zijn, is er nietswat een reisverpakking van Head & Shoulders en een fles water ’niet kunnen oplossen.

Oké, je krijgt niet echt de volledige douche-ervaring, maar een klein beetje shampoo uitgespoeld met een fles water en je haarziet er dit jaar niet te vet uit op de foto's van het festival.

4. Voorkom oververhitting van je hoofd
Het is verleidelijk om een hoofddeksel te dragen om de zon van je hoofd te houden en je vette, ongewassen haar te verstoppen na een paar dagen op de camping. Maar onthoud, het verhogen van detemperatuur van je hoofd creëert de ideale omstandigheden voor roosveroorzakende microben.

Meer over de oorzaken van roos

Dus het dragen van een hoed als je in een menigte staat of in de zon van de muziek geniet, kan je roos verergeren. Laat je hoofd ademen en, als je even uit de zon wilt, probeer dan een plek te vinden waar je een aantal uur uit de zon kunt blijven.

Je weet maar nooit, misschien kom je een geweldige onbekende band tegen op een van de kleinere podiums!

5. Sla stylingproducten over

Haarlak, mousse of gel zien er misschien goed uit als je naar een festival gaat, maar na een paar dagen op de camping ziet het er bestvet uit.

Dus laat je haar naturel naar het festival gaan – als je haar langer is, kun je je haar vlechten om het onder controle te houden. Het zou het hele festival mee moeten kunnen gaan, dus hoef je niet iedere nacht de vlecht eruit te halen en deze dan 's morgens er weer in te doen.

En als het regent, hoef je alleen je kapsel los te maken en je haar zou nog steeds voldoende volume.