Ga naar artikelGa naar zoeken

Wat is het effect van hydraterende shampoo en conditioner?

Voor de meesten van ons komt het kiezen van shampoo neer op: kiezen wat we gewend zijn.

Deze aanpak werkt misschien voor een enkeling onder ons, maar anderen moeten meer aandacht besteden aan hun keuze. En zeker als het gaat om het  hydrateren van je haar.

Waarom het belangrijk is je haar te hydrateren

We letten meestal niet zo op onze haren en hoofdhuid, en dat is eigenlijk niet zo goed. Het bovenste deel van ons hoofd is een complexe omgeving, en die gezond houden zou een prioriteit moeten zijn.

Zorgen dat je haar goed gehydrateerd is voorkomt veel problemen, van broosheid en breken tot een droge hoofdhuid en klitten.

Helaas trekt het vocht uit ons haar door onze dagelijkse bezigheden. Te veel zon of hitte door styling kunnen het haar beschadigen of uitdrogen. Het dragen van een strak getrokken kapsel kan ook de oorzaak zijn.

Hydratatie van je haar ‘geneest’ deze problemen niet, aangezien het haar dat uit je hoofdhuid groeit technisch gesproken dood is. Maar je kunt de schade wel beperken en de uitstraling van je haar verbeteren door meer vocht toe te voegen aan haar omgeving.

Hoe je haar hydrateren

Je haar gehydrateerd houden is gelukkig helemaal niet zo moeilijk.

Voor de dagelijkse verzorging doet een goede hydraterende shampoo en conditioner wonderen. Het Head & Shoulders Supreme assortiment combineert de anti-roos werking van Head & Shoulders met arganolie, welbekend voor zijn hydraterende eigenschappen.

Als je haar wat extra verzorging nodig heeft, helpt een haarmasker om je hoofdhuid en haar een boost te geven.

Je kunt zelf proberen een haarmasker te maken, maar je kunt ook kiezen voor een deskundig product als Head & Shoulders Supreme Repair. Deze conditioner bevat arganolie, net als alle producten uit het Supreme assortiment. Die heeft een hydraterende werking en de voedingsstoffen die je haar nodig heeft om gezond te blijven.