Ga naar artikelGa naar zoeken

Jeukende bultjes op je hoofdhuid - Is het roos?

Jeuk is een veel voorkomend teken van roos. Maar als er ook kleine bultjes op de hoofdhuid zitten, kan het een teken zijn van andere aandoeningen. Hier moet je op letten.

Als je last van roos hebt, heb je waarschijnlijk jeuk ’ in feite is het vaak een vroege waarschuwing voordat de schilfers beginnente verschijnen.

De jeuk die samenhangt met roos komt door een  geïrriteerde hoofdhuid  en als je krabt, is er een kans dat je de hoofdhuid nog meer beschadigt en er bultjes verschijnen.

Maar er zijn een aantal andere aandoeningen die bultjes kunnen veroorzaken, dus is het het beste om roos uit te sluiten door ook naar andere symptomen uit te kijken:

  • witte schilfers op je hoofdhuid en in je haar

  • een droog, strak gevoelop de hoofdhuid

Je kunt het ook uitsluiten door een anti-roos shampoo te gebruiken om te zien of het probleem wordt opgelost voordat je nadenkt over wat het anders kan zijn.

Probeer onze nieuwe Instant Kalmering Shampoo welke bewezen heeft effectief te zijn bij het aanpakken van de belangrijkste oorzaak van de jeuk: roos.

Als na een paar weken regelmatig gebruiken je symptomen niet verbeterd zijn, kan het iets anders zijn dan roos.

Wat als het geen roos is?
Er zijn heel veel andere aandoeningen van folliculitis en seborroïsch eczeem tot galbulten en luizen, die  bultjes op de hoofdhuid kunnen veroorzaken.

Dus als je er zeker van bent dat het geen roos is, is het een goed idee om een afspraak te maken met je dokter of dermatoloog voor een diagnose en omde symptomen onder controle te krijgen.

Meer artikelen over jeukende hoofdhuid