Ga naar artikelGa naar zoeken

Vijf dingen die je moet voorkomen als je een gevoelige hoofdhuid hebt

Een gevoelige hoofdhuid kan veel oorzaken hebben, maar er zijn een aantal eenvoudige stappen die je kunt nemen om te zorgen dat je het probleem niet verergert. Er zijn vijf dingen die je moet vermijden als je een gevoelige hoofdhuid hebt.

1. Kiezen van de foute shampoo

Voorkom dat je een shampoo gebruikt die hard is  voor je gevoelige huid en je hoofdhuid kan uitdrogen. Head & Shoulders Sensitive Shampoo is speciaal ontwikkeld voor  gevoelige hoofdhuiden. Het is een pH-gebalanceerde, kleurstofvrije formule die helpt roos te bestrijden maar mild genoeg is om iedere dag te gebruiken.

2. Je haar te vaak wassen

Als je last hebt van een gevoelige hoofdhuid, kan je door je haar te vaak te wassen natuurlijke oliën verwijderen waardoor je hoofdhuid uitdroogt en je het probleem erger maakt.

Als je je haar iedere paar dagen met een anti-roos shampoo wast, blijft je hoofdhuid gehydrateerd en blijft de roos onder controle.

3. Het nemen van zeer hete douches

Je haar wassen met zeer heet water kan je hoofdhuid irriteren, waardoor deze nog gevoeliger wordt. Gebruik warm of koud water om uitdrogen van je haar en gevoelige hoofdhuid te voorkomen.

4. Je haar te veel stylen

Gebruik weinig stylingproducten. Gels en crèmes stapelen zich op bij de wortels van je haar, wat een gevoelige hoofdhuid kan irriteren en uitdrogen. Regelmatig je haar met hitte stylen kan ook bijdragen aan een droge hoofdhuid.

Je haar te hard borstelen kan ook je hoofdhuid irriteren. Probeer een kam met brede tanden te gebruiken en zorg dat je deze niet te hard door je haar trekt.

5. Te vaak een föhn gebruiken

Als je een gevoelige hoofdhuid hebt en je gebruikt iedere keer na het wassen een föhn, probeer dan je haar eens aan de lucht te laten drogen. Naast dat deze het haar uitdroogt en het broos maakt, kan de warmte je hoofdhuid ernstig uitdrogen en problemen verergeren.

Meer tips en adviezen voor een gevoelige hoofdhuid