Ga naar artikelGa naar zoeken

Hoe je van ernstige roos afkomt

Ernstige roos is niet moeilijker te behandelen dan milde schilfers – kies gewoon de juiste shampoo en volg de juiste routine en je kunt binnen de kortste tijd schilfervrij zijn.

Als je ernstige roos hebt, moet een anti-roos shampoo nog steeds in staat zijn het probleem te behandelen.

Dat komt doordat ongeacht de hoeveelheid schilfers, de oorzaak van roos altijd hetzelfde is – een natuurlijk voorkomende microbe op de hoofdhuid, genaamd Malassezia globosa.

Meer over wat roos veroorzaakt Hieronder een aantal dingen die je kunt proberen als je last hebt van bijzonder ernstig schilferen:

  • was je haar regelmatig– als je veel schilfers hebt omdat je meer talg produceert dan normaal, is het een goed idee om je haar en hoofdhuid zo schoon als mogelijk te houden.

  • gebruik je anti-roos shampoo regelmatig– anti-roos shampoo is alleen effectief als je deze blijft gebruiken. Als je stopt, komen de schilfers waarschijnlijk weer terug

  • Kies voor een 2in1 shampoo en conditioner indien je je haar extra voedende verzorging wil geven– gewone conditioners kunnen het actieve ingrediënt in je anti-roos shampoo uitwassen.

Ontvang meer tips om je te helpen van roos af te komen.