Ga naar artikelGa naar zoeken

Hoe krijg je roos? - De oorzaken uitgelegd

Ontdek hoe roos wordt veroorzaakt met onze snelgids naar alle elementen die samen schilfers veroorzaken.

De oorzaak van roos is een natuurlijk voorkomende microbe op de hoofdhuid, genaamd Malassezia globosa.

Deze microbe veroorzaakt roos door irriterende middelen te produceren die een reactie veroorzaken bij mensen die roos hebben, waardoor schilfers ontstaan.

Zo werkt het

  1. Oliezuur wordt geproduceerd als Malassezia globosa de natuurlijke oliën, bekend als talg, op je hoofdhuid en inje haarafbreken

  2. Je hoofdhuid raakt geïrriteerd als je gevoelig bent voor oliezuur – ongeveer 50% van de wereldbevolking is dat – wat leidt totjeuk, droogheid en roodheid

  3. Je huidcellen vernieuwen zich sneller dan daarvoor, waardoor ze sneller afvallen in een poging om het irriterende middel‘af te schudden’

  4. De overvloed aan huidcellen komt samen op het oppervlak van de hoofdhuiden verschijnt als witte schilfers in je haar en op je hoofdhuid.

Dit proces zit achter de ontwikkeling van al onze anti-roos shampoos.

Ze reinigen niet alleen diep om van overdadige oliën af te komen, maar ze werken ook om de oorzaak van roos aan te pakken om te voorkomen dat het terugkomt.

Dus gebruik deze regelmatig en je kunt van de schilfers afkomen en zorgen dat ze niet terugkomen.

Kies je anti-roos shampoo.

Waardoor worden uitbarstingen van roos veroorzaakt?

Er is slechts een oorzaak van roos, maar er is aangetoond dat het soms erger kan lijken.
Dat komt doordat er een aantal verschillende factoren bestaan die een probleem kunnen verergeren of het erger kunnen laten lijken. Waaronder:

  • Hitte

  • Zweet

  • Vervuiling


Deze veroorzaken het probleem niet, maar kunnen het op bepaalde tijden van het jaar of bij bepaalde activiteiten zoals sport, erger laten lijken.