Ga naar artikelGa naar zoeken

Is roos hormonaal?

Hormonen spelen een rol bij het veroorzaken van roos - daarom ervaren veel mensen het voor de eerste keer tijdens de puberteit

Een van de belangrijkste ingrediënten voor roos is talg - het is een olie die je lichaam op je hoofdhuid, gezicht en borstkas produceert. De productie wordt door hormonen beïnvloed.

Roos wordt veroorzaakt doordat talg wordt afgebroken tot irriterende stoffen als oliezuur door Malassezia globosa, een natuurlijk voorkomende microbe.

Als je hoofdhuid gevoelig is voor oliezuur kan deze geïrriteerd raken en kunnen de huidcellen op je hoofdhuid er als roos beginnen af te vallen.

Meer over de oorzaken van roos

Dus de hormonen die je talgklieren beïnvloeden zijn verantwoordelijk voor het veroorzaken van roos, aangezien zij het belangrijkste ingrediënt leveren voor het irriteren van de hoofdhuid: oliezuur. Daarom zien veel mensen roos voor de eerste keer tijdens de puberteit

Maar hormonen zijn niet de enige factor. Je moet ook gevoelig zijn voor oliezuur. Ongeveer 50% van de wereldbevolking is dat, er is een kans van 1 op 2 dat je op een bepaald moment in je leven last van roos krijgt.

Vind je perfecte anti-roos shampoo