Ga naar artikelGa naar zoeken

Kan de verkeerde shampoo roos veroorzaken?

Eenvoudig gezegd, nee. Maar het kiezen van de verkeerde shampoo kan ervoor zorgen dat je nooit van de schilfers afkomt. Hier moet je op letten bij het kiezen van de juiste shampoo.

Roos wordt niet veroorzaakt door een shampoo. Het wordt veroorzaakt door de natuurlijk aanwezige microbe die aanwezig is op de hoofdhuid van iedereen (ongeacht welke shampoo zij gebruiken!).

Ontdek meer details over de oorzaak van roos.

Dus je hebt roos, of je hebt het niet. Er zit niets in welke shampoo dan ook op de markt dat je roos kan geven.

Wat gebeurt er met de verkeerde shampoo?
Door de verkeerde shampoo te gebruiken kun je roos erger laten lijken.

Als je roos hebt en je gebruikt geen shampoo waarvan klinisch bewezen is dat deze je helpt van roos af te komen, kan het probleem verergeren en kunnen de schilfers zich opstapelen.

Dus kan het lijken dat deze het probleem heeft veroorzaakt, maar wat eigenlijk gebeurt is dat de symptomen konden blijven bestaan.

En de juiste shampoo?
Als je de juiste shampoo kiest, kun je roos behandelen.

Geloof ons niet zomaar op ons woord – onze unieke formule is dermatoligisch getest en werd door onafhankelijke onderzoeksinstituten klinisch bewezen een doeltreffende roosbehandeling te zijn.

In meer dan 225 klinische onderzoeken werd aangetoond dat het helpt van roos af te komen en je tot 100% roosvrij houdt als je het regelmatig gebruikt.

Bekijk al onze anti-roos shampoos.

Blijf het gebruiken
Het is belangrijk te onthouden dat er geen geneesmiddel is voor roos – je kunt niet eenmalig een anti-roos shampoo gebruiken en dan verwachten dat het probleem voorgoed is verdwenen.

Roos is een terugkerende aandoening, dus zodra je stopt deze te gebruiken, komt de roosveroorzakende microbe terug en steken de schilfers de kop weer op.

Maar als je deze regelmatig blijft gebruiken, kun je je hele leven schilfervrij zijn. Het heeft allemaal te maken met het kiezen van de juiste shampoo…

Meer over hoe je van roos afkomt

Meer tips en adviezen over roos