Ga naar artikelGa naar zoeken

Oorzaken en behandeling van roos

Een op de twee mensen ter wereld heeft op enig moment in zijn/haar leven roos gehad. Leer meer over de oorzaak, symptomen en de beste manier om van roos af te komen.

De oorzaak van roos

Roos wordt veroorzaakt als drie zaken samenkomen:

  • Een microbe die op alle hoofdhuiden voorkomt genaamd Malassezia globosa

  • Natuurlijke oliën op de hoofdhuid, bekend als talg

  • Een gevoelige hoofdhuid

Terwijl de Malassezia de talg op je hoofdhuid afbreekt, produceert het oliezuur.

En als je hoofdhuid gevoelig hiervoor is, en bij ongeveer 50% van de wereldbevolking is dat het geval, – kan je hoofdhuid geïrriteerd raken, wat leidt tot symptomen die we kennen als roos.

Ontdek de oorzaken van roos nauwkeurig

Wanneer begint roos?

Roos begint vaak in de puberteit zodra je hormonen beginnen te veranderen, waardoor je meer olie produceert waar de roosveroorzakende microbe Malassezia globosa zijn voordeel mee doet.

Maar het kan ook op andere momenten dat je hormonen veranderen voorkomen, zoals wanneer je ouder wordt of in tijden van stress.

Meer over wanneer je roos krijgt

De symptomen van roos

De eenvoudigste manier om roos te ontdekken is wanneer er schilfers verschijnen op je schouders, maar er zijn nog andere tekenen zoals:

  • Jeuk

  • Roodheid

  • Droge hoofdhuid

Deze kunnen allemaal ontstaan als een gevolg van irritatie als een gevoelige hoofdhuid reageert op de roosveroorzakende microbe.

Meer over de symptomen van roos en hoe deze te behandelen

Hoe kom je van roos af?

Gelukkig is het behandelen van roos en het behandelen van schilfers, jeuk en droogheid eenvoudig. –Je gebruikt gewoon een anti-roos shampoo waarvan bewezen is dat hij effectief is tegen alle symptomen van roos.

Er is een heel assortiment van verschillende shampoos, afhankelijk van je symptomen, je haartype en hoe je wilt dat je haar eruit ziet, of het nu dikker en voller is of glad en zijdeachtig.

Ze bevatten allemaal een actief ingrediënt waarvan bewezen is in klinische tests dat het roos verwijdert bij regelmatig gebruik.

Ontvang adviezen en tips over hoe kom je van roos afkomt.