Ga naar artikelGa naar zoeken

Vettig Haar In De Zomer - Wat Veroorzaakt Het?

Zweten is niet het enige probleem waar je mee te maken hebt op een warme zomerdag – overactieve vetklieren kunnen je haar er vet uit laten zien. Ontdek waarom en hoe je je haar diep kunt reinigen.

Vet op het haar en de hoofdhuid is volledig natuurlijk. Iedereen produceert talg en het is een essentiële manier van het lichaam om het haar en de hoofdhuid gehydrateerd te houden.

We produceren echter niet allemaal dezelfde hoeveelheid en, vooral in de zomermaanden, kunnen sommige mensen vetter haar hebben dan anderen.

Waarom je haar vetter lijkt in de zomer
Talgproductie wordt beheerst door de talgklieren van het lichaam en deze kunnen door warmer weer overactief worden.

In de zomermaanden kan zweten dit ook verergeren door talg te helpen langs het haarzakje naar beneden te laten zakken om meer van het haar te bedekken in plaats van dichter bij de hoofdhuid te blijven.

Hoe zorg je voor vet haar in de zomer?
Zorg dat je je haar regelmatig wast – je zult in de zomer zweet zien opstapelen dus is het het beste om je haar zo schoon mogelijk te houden.

Een diep reinigende shampoo zoals Pure Intense Oil Control  is hier een goede optie omdat hij ontwikkeld is om zweet en ophopingen te verwijderen en je echt schoon te laten voelen.

Er zijn ook fris, zomerachtig ruikende varianten zoals Apple Fresh shampoo of Citrus Fresh shampoo die je zullen helpen je haar heerlijk te laten ruiken op warme dagen.

Last van een zomer-roosuitbarsting? Ontdek waarom de zomer roos erger kan maken.

Meer haarverzorgingstips van Head &Shoulders