Ga naar artikelGa naar zoeken

Waterverbruik verminderen

We ondernemen nu actie om het wereldwijd watertekort voor miljoenen mensen te helpen aanpakken. Ook jij kunt een heleboel doen.

Tekening shampoofles met schuim op dop. Twee douchekoppen.

Wat wij doen
Als het om water gaat, hebben we voor onszelf binnen P&G een aantal ambitieuze doelen gesteld:

  • Waterverbruik binnen onze productiefaciliteiten verminderen – We hebben het tussen 2002 en 2012 al met 58 procent teruggebracht en we richten ons op nog 20 procent per productie-unit.

  • 1 miljard mensen voorzien van toegang tot waterefficiënte producten – Door producten te produceren die minder water nodig hebben, moedigen we mensen aan hun steentje bij te dragen.

Krachtigere formules = minder water
Als je shampoo gebruikt, gebruik je water. Het kan niet anders.

Daarom focussen we erop om onze producten meer waterefficiënt te maken.In andere woorden: sneller werkend en sneller uit te spoelen zodat er minder water nodig is.

Dat betekent dat je 100% roosvrij 1 kunt blijven in slechts één minuut, waardoor er geen tijd verspild wordt met de douchekraan open.

Je hebt waarschijnlijk wel het advies op andere shampoos gezien om in te schuimen, spoelen en herhalen. Maar onze formules beginnen te werken bij de eerste wasbeurt, waardoor je een kortere douche kan nemen en minder water verbruikt.

Wat je kunt doen
Ook jij kunt je steentje bijdragen om water te helpen besparen in de douche. Zo doe je het:

  • Neem kortere douches – De gemiddelde persoon staat acht minuten onder de douche, waarbij meer dan 70 liter water wordt verbruikt. Als je dat met de helft vermindert en iedereen in je gezin dus 35 liter water bespaart, betekent dat dat een gezin van vier personen 50.000 liter water per jaar bespaart..

  • Draai de douchekraan dicht als je je aan het inschuimen bent – Je hebt alleen water nodig om uit te spoelen, dus als je kunt, draai de kraan dicht als je je shampoo aanbrengt en dan weer open als je er klaar voor bent om uit te spoelen.

  • Schakel over op een waterbesparende douchekop – Oudere douchekoppen gebruiken meer water per minuut dan nieuwe, waterefficiënte douchekoppen, die goedkoop zijn en meestal slechts 9,5 liter per minuut verbruiken.

Meer over duurzaamheid bij Head & Shoulders

1. Zichtbare roos bij regelmatig gebruik