Ga naar artikelGa naar zoeken

Ingrediënten

ONZE INGREDIËNTEN ZIJN DE KERN VAN ALLES WAT WE DOEN.

Altijd doeltreffend. Altijd mild.

Sinds 1964 gaan we de confrontatie met roos- en hoofdhuidproblemen aan en we zullen nooit opgeven totdat we ze voorgoed hebben verslagen. 

Daarom werken we nauw samen met dermatologen om ervoor te zorgen dat onze producten de perfecte balans hebben van klinisch bewezen actieve stoffen en ingrediënten die voor je haar en hoofdhuid zorgen.

Ingezoomde shampoofles. head & shoulders. Stukje van aloë vera.

HEAD & SHOULDERS INGREDIËNTEN

We zijn uiterst selectief met onze ingrediënten omdat we weten dat het voor je belangrijk is wat je op je huid smeert.

We gebruiken voor onze shampoos alleen de allerbeste ingrediënten. Sommige mensen geloven dat natuurlijke productingrediënten veiliger zijn om te gebruiken dan kunstmatige, synthetische. De realiteit is dat het niet zo eenvoudig is. Eerst definiëren we het veilige bereik voor elk ingrediënt, of het nu natuurlijk of synthetisch is. Vervolgens passen we dezelfde op wetenschap gebaseerde aanpak toe als regelgevende instanties over de hele wereld, omdat jouw veiligheid onze eerste prioriteit is.

Middelste gedeelte shampoofles zichtbaar. Groene letters SENSITIVE SCALP. Aloë vera. Lichtblauwe achtergrond.

WAT ZIT ER IN

Al onze producten zitten boordevol ingrediënten die je roos doeltreffend behandelen, je haar en hoofdhuid ten goede komen en het product prettiger in gebruik maken. Lees hier meer over de ingrediënten.

Onze shampoos en conditioners bevatten een actief ingrediënt dat speciaal ontworpen is om roos en jeuk onder controle te houden en roos tot 100% te verwijderen. De actieve ingrediënten van Head & Shoulders doen dit door een bepaalde microbe aan te tasten, een gistachtige schimmel genaamd malassezia, welke geïdentificeerd is als de hoofdoorzaak van roos.

Bubbels wit schuim

Piroctone olamine

Het anti-schimmelbestanddeel piroctone olamine is ook doeltreffend in het stoppen van roos. Het is een iets nieuwer hulpmiddel in de strijd tegen roos, en omdat het een andere structuur heeft dan ZPT, lost het op in onze shampoo, zoals suiker oplost in water. Dat betekent dat we extra voordelen aan onze formule kunnen toevoegen die specifiek zijn gericht op het geven van glad, zacht en gezond uitziend haar. PO-formules zijn geweldig bij het behandelen van milde tot matige roos.

Lichtblauwe achtergrond met waterdruppels.

Seleniumsulfide

Seleniumsulfide is heel doeltreffend tegen ernstige roos en is het actieve ingrediënt in het Head & Shoulders Clinically Proven Solutions-assortiment. Seleniumsulfide is het anti-schimmelmiddel dat wordt gebruikt in onze krachtigste formules voor het bestrijden van roos en helpt Malassezia globosa te elimineren. Onze shampoo met 1% seleniumsulfide is zowel snelwerkend als doeltreffend, begint te werken vanaf de eerste wasbeurt en houdt ernstige hoofdhuidproblemen tot zeven dagen lang weg. Het hydrateert ook zachtjes om je haar zacht en handelbaar te maken.

Als je onze reguliere shampoos en conditioners twee weken exclusief hebt gebruikt en nog steeds last hebt van schilfers raden we je aan om over te stappen op onze shampoo met seleniumsulfide om ze voorgoed kwijt te raken. Op het etiket kun je zien welke werkzame stof er in je Head & Shoulders-product zit. Ons assortiment biedt je een schat aan mogelijkheden om je roos aan te pakken. Dat betekent dat je schilfervrij haar kunt krijgen en tegelijkertijd je haarverzorgingsregime kunt afstemmen op je individuele behoeften. Je zult je dus niet alleen beter voelen, je zult er ook nog eens geweldig uitzien ook.

Middelste gedeelte shampoofles zichtbaar. Blauwe letters CLASSIC CLEAN DAILY SHAMPOO. Rood vakje met PROVEN Healthy Hair & Scalp. Lichtblauwe achtergrond met water.

WAT JE OP DE FLES LEEST

Aqua is de INCI-naam voor water.

Net als je lichaam bestaat shampoo voor het grootste deel uit water. In feite bestaat tot 80% van de shampoo uit water. Dit is vooral belangrijk omdat het ervoor zorgt dat alle ingrediënten samenvloeien, zodat je shampoo effectief kan reinigen. 

Het water dat we gebruiken doorloopt een zuiveringsproces zodat het in producten kan worden gebruikt. Dit betekent dat het niet alleen geen verontreinigende stoffen en deeltjes meer bevat, maar ook dat het geen minerale ionen meer heeft.

Lichtblauwe achtergrond met waterdruppels.

Zonder water zou shampoo zich niet gelijkmatig verspreiden.

Zonder deze kwaliteit zou het lastig zijn om de shampoo goed op het oppervlak van je hoofdhuid aan te brengen voor een grondige reiniging.  Onze actieve ingrediënten zijn ook gesuspendeerd in water, dus zonder dat zou je waarschijnlijk niet de voordelen zien.

Bubbels wit schuim

WAT JE OP DE FLES LEEST

Natriumlaurethsulfaat, Natriumlaurylsulfaat, Cocomidopropylbetaïne, Cocamide MEA. 

Al onze shampoos bevatten zachte reinigingscomplexen om vuil en vet doeltreffend op te vangen zodat ze weggespoeld kunnen worden.

We hebben een mix van verschillende ingrediënten ontwikkeld die uitstekende reinigingseigenschappen in evenwicht brengen zonder hard te zijn. 

De reinigingscomplexen creëren het rijke schuim dat vet en vuil uit je haar verwijderen. Wanneer je shampoo schuimt worden het vuil en vet van je haar verwijderd. Terwijl je spoelt gaan ze samen met de shampoo door de afvoer en blijf jij met schoon haar achter.

Dankzij onze zuiverende ingrediënten hoef je niet hard te schrobben of de shampoo te lang in je haar te laten inwerken. Zo kun je grondig schoon haar krijgen zonder je hoofdhuid of haar te irriteren of uit te drogen.

Sulfaten zijn wasmiddelen die zijn afgeleid van verschillende bronnen, waaronder palmpit- en kokosolie.

There has been some debate about the potential dangers of sulfates, with people suggesting that they dry out hair and skin. We use sodium lauryl sulfate and sodium laureth sulfate to get the right balance between cleansing and gentleness.

In meer dan 225 onderzoeken is bewezen dat onze producten veilig zijn voor regelmatig gebruik.

Lichtblauwe achtergrond met waterdruppels.

WAT JE OP DE FLES LEEST

Seleniumsulfide, Piroctonolamine.

Onze actieve ingrediënten zijn gesynthetiseerd uit zeer zuivere ingrediënten.

We weten dat roos een hele klus kan zijn, daarom hebben we hard gewerkt om oplossingen te bedenken die doeltreffend en prettig in het gebruik zijn.

Omdat roos steeds vaker voorkomt is het niet alleen belangrijk om schilfertjes te verwijderen, maar ook om de hoofdoorzaak van roos aan te pakken. Daarom zijn onze producten erop afgestemd ​​om de hoofdhuid te behandelen en jeuk, droogheid en schilfers aan te pakken voordat ze zichtbaar worden. Het zijn anti-roos superhelden voor de verzorging van je hoofdhuid..

Seleniumsulfide is ons meest krachtige en snelwerkende actieve ingrediënt dat we gebruiken om ernstige roos te bestrijden.

Piroctone olamine is één van onze meer recente hulpmiddelen in de strijd tegen roos.

Onze actieve ingrediënten richten zich voornamelijk op de Malassezia globosa, een gistachtige schimmel die op bijna ieders hoofd aanwezig is.

Deze microbe creëert oliezuur dat de hoofdhuid kan irriteren en snel huidverlies kan veroorzaken, wat resulteert in roos.

Door actieve ingrediënten aan onze shampoos toe te voegen helpen we voorkomen dat de roos-veroorzakende microbe de stoffen maakt die je hoofdhuid irriteren en ervoor zorgen dat roos gevormd wordt.

Wit poeder

WAT JE OP DE FLES LEEST

Hydraterende middelen: Dimethiconol, Dimethicon, Bis-Aminopropyl Polydimethylsiloxaan/Amodimethicon. Deze ingrediënten behoren tot de siliconen. 

Behentrimonium Chloride, Behentrimonium Methosulfaat, Glycerine, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride. 

Onze uniek vervaardigde formules zijn jaren in de maak, waarbij ons team van experts elk product perfectioneert om een ​​gezonde hoofdhuid en gezond haar te ondersteunen als onderdeel van je reinigingsregime. 

Maar we weten ook dat conditioning een belangrijk onderdeel is van je haarverzorgingsbehoeften.  Om deze reden hebben we jaren besteed aan het perfectioneren van onze formules om je haar en hoofdhuid gezond en roosvrij te houden, terwijl we er ook voor zorgen dat je haar zijdezacht, glad en zacht is. 

Daarom verwerken we voedende en verzachtende ingrediënten in onze shampoo.  

Afhankelijk van je haar- en hoofdhuidbehoeften hebben we deze ingrediënten op maat gemaakt om ervoor te zorgen dat ze de resultaten leveren die je zoekt zonder in te leveren op de dingen die voor jou belangrijk zijn. 

Samen zorgen ze ervoor dat je haar zacht en zijdeachtig aanvoelt zonder het te verzwaren en helpen ze ook om beschadigde delen van het haar te herstellen en het een prachtige glans te geven.  Siliconen zijn kleine slimme moleculen die veel verschillende dingen voor je haar kunnen doen, van zacht maken tot pluis verminderen, zonder dat het plakkerig of zwaar wordt. Siliconen helpen ook om vocht in balans te houden, zodat je bij regelmatig gebruik minder droge haarpunten krijgt. Bovendien maken ze de haarschubben glad en beschermen ze, waardoor je haar zacht en glanzend blijft als het droog is. Conditionerende middelen versterken het werk van siliconen, voegen vocht toe en helpen het haar zijn eigen zachtheid te behouden. Ze dempen ook je haarvezels, vooral als ze nat zijn, om klitten te voorkomen en je haar beter handelbaar te maken. 

Wit poeder

WAT JE OP DE FLES LEEST

Natriumchloride, Natriumxyleensulfonaat, Glycoldistearaat, Tetranatrium-EDTA, Natriumbenzoaat, Benzylsalicylaat, Natriumsalicylaat, Thea-dodecylbenzeensulfonaat, Trideceth-10.  


Onze shampoo en conditioner haarverzorgingsproducten bevatten ingrediënten om je hoofdhuid te behandelen, roos onder controle te houden en je haar zijdezacht en zacht te maken. Maar geen van hen zou zijn werk kunnen doen zonder de hulp van ingrediënten die de formuletextuur en productdoeltreffendheid in de loop van de tijd behouden. 


Wanneer je thuis de fles opent stel je het product aan lucht en water bloot en zo kunnen bacteriën binnenkomen. Bewaarmiddelen houden je shampoo fris en mensen veilig door de groei van bacteriën en schimmels in producten te voorkomen . 


Onze veiligheidswetenschappers zorgen ervoor dat we bewaarmiddelen gebruiken binnen de veilig te gebruiken limieten - dat betekent dat we zo min mogelijk en enkel zoveel als nodig is gebruiken om doeltreffend te zijn. 


Stabilisatoren zorgen ervoor dat onze speciaal samengestelde roosbehandeling gemengd blijft en elke druppel je hetzelfde voordeel geeft van de eerste wasbeurt tot de laatste.

  
Al onze stabilisatoren en bewaarmiddelen zijn van nature afgeleid of synthetisch gemaakt.

  
Ongeacht de oorsprong worden ze allemaal afzonderlijk en als onderdeel van de formule getest om aan de hoogste veiligheidsnormen te voldoen. Samen zorgen bewaarmiddelen en stabilisatoren ervoor dat het product van het begin tot het eind volkomen veilig te gebruiken is en dat elke druppel doeltreffend is en boordevol ingrediënten zit die je zacht, roosvrij haar geven. 


Natriumbenzoaat, benzylsalicylaat, natriumsalicylaat, tetranatrium-EDTA, methylchloorisothiazolinone en methylisothiazolinone houden je shampoo en conditioner fris.


Natriumchloride, natriumxyleensulfonaat en glycoldistearaat zorgen ervoor dat je product de perfecte consistentie heeft en smeerbaar is. Deze helpen ook om alle andere ingrediënten "gemengd en gesuspendeerd" te houden, zodat de formule vanaf de eerste druppel tot de laatste op dezelfde manier wordt gemengd.


Tea-Dodecylbenzeensulfonaat en Trideceth-10 zijn in sommige ingrediëntenmengsels in kleine hoeveelheden aanwezig om ervoor te zorgen dat ze gemengd blijven voordat ze aan onze producten worden toegevoegd.

Blauwe parfumfles. Blauwe achtergrond.

WAT JE OP DE FLES LEEST

Parfum, Hexylcinnamaldehyde, Linalool, Hydrozycitronellal, Limoneen, Propyleenglycol.


Hexylcinnamaldehyde - Een jasmijnachtige geur. Dit ingrediënt wordt gevonden in kamille en wordt gebruikt voor de reconstitutie van jasmijn.


Linalool - Een zachte lavendelgeur met citrusfacetten. Dit ingrediënt is te vinden in verschillende oliën zoals rozenhout, koriander, sinaasappel en zelfs kamferboomolie.


Hydroxycitronellal - Een frisse citroenachtige en romige geur van lelietje-van-dalen. 
Limoneen - Een frisse geur van sinaasappel-, mandarijn- en citroenolie. Dit ingrediënt zit in de schil van alle citrusvruchten.


We willen ervoor zorgen dat je haar lang na het douchen heerlijk aanvoelt en ruikt, daarom zijn onze shampoos verrijkt met een mix van geuren.


Onze unieke productgeuren worden met de grootste zorg en de grootst mogelijke aandacht voor veiligheid gemengd. We gaan verder dan de naleving van de veiligheidsnormen van de International Fragrance Association (IFRA) en voeren op onze geuren en hun ingrediënten een aanvullende veiligheidsbeoordeling uit.


Je kunt meer te weten komen over de veiligheid achter geuringrediënten door een bezoek te brengen aan The Fragrance Conservatory. Raadpleeg de ingrediëntenverklaring voor elk product om te zien welke ingrediënten in een specifieke formule zitten.


Van koele munt, frisse appel en citroen tot kokos- en bloemengeuren, het toevoegen van geur aan de fles zorgt ervoor dat je wasbeurt verandert in een zintuiglijke ervaring - en het betekent dat je haar daarna lekker ruikt, wat altijd een welkome bonus is!

Druppel aan een pipet. Grijze achtergrond.

WAT JE OP DE FLES LEEST

Natriumhydroxide, zoutzuur, natriumcitraat, citroenzuur.


Citroenzuur is een zwak zuur dat veel in de natuur voorkomt. Citrusvruchten bevatten bijvoorbeeld ongeveer 5-8% citroenzuur. Natriumcitraat is een derivaat van citroenzuur. 
We voegen natriumhydroxide en zoutzuur toe om de pH-balans goed te krijgen, maar ze zitten niet echt in het eindproduct. Dit komt omdat ze in zout en water veranderen wanneer ze worden gecombineerd.


Je huid heeft een natuurlijk evenwicht, wanneer het evenwicht verloren gaat, kan dit leiden tot irritatie en ongemak voor de hoofdhuid. Onze producten zijn pH-gebalanceerd om ervoor te zorgen dat de oplossingen die we aanbieden doeltreffend zijn en je huid niet van streek maken.


Hoe graag je ook wilt dat je haar schoon en fris is, het is belangrijk dat een shampoo reinigt, maar dat deze niet te hardnekkig is.


Alle Head & Shoulders shampoo en conditioners zijn pH-gebalanceerd om ervoor te zorgen dat de producten werken zonder je hoofdhuid aan te tasten.

WAT ER NIET INZIT

We doen er ook alles aan om de ingrediënten waar jij je niet prettig bij voelt uit onze formules te halen.

Grijze schuine strepen in grijze cirkel. Grijze achtergrond.

PHOSPHATE FREE

Grijze blaadjes in grijze cirkel. Grijze achtergrond.

PARAFFIN FREE

NEEM HET NIET ALLEEN VAN ONS AAN

Onze producten worden goedgekeurd door de Skin Health Alliance, een onafhankelijke door dermatologen geleide organisatie.

British Skin Foundation logo. Blauwe handafdruk. Witte achtergrond.