FAQ: IS ER EEN LINK TUSSEN ACNE EN ROOS?Roos en acne hebben verschillende oorzaken, maar veel mensen verklaren dat ze ze tegelijkertijd ervaren - meestal tijdens de puberteit

Dat komt omdat ze allebei verschijnen als er hormonale veranderingen in je lichaam plaatsvinden waardoor je meer olie produceert.

In het geval van roos, wordt deze olie - bekend als talg - afgebroken door een natuurlijk voorkomende microbe, Malassezia globosa. Bij ongeveer 50% van de mensen veroorzaakt dit roos, omdat zij gevoelig zijn voor het oliezuur dat in dit proces wordt geproduceerd.

Acne aan de andere kant wordt veroorzaakt door een toename in de olieproductie in combinatie met onzuiverheden op het oppervlak waardoor de poriën van de huid verstopt raken. Dit kan ertoe leiden dat bacteriën die normaal gesproken op de huid leven, de verstopte poriën infecteren wat leidt tot de symptomen die we kennen als acne.

Dus ondanks dat roos en acne verschillende oorzaken hebben, worden ze beide teweeggebracht door olieproductie. Daarom zien veel mensen de eerste keer acne en roos tegelijkertijd opduiken- omdat ze allebei kunnen worden gelinkt aan hormonale veranderingen die de olieproductie doen toenemen, zoals dat tijdens de puberteit gebeurt.

Vind je perfecte anti-roos shampoo