Is Head & Shoulders Veilig In Het Gebruik?Bij de ontwikkeling van een product heeft uw veiligheid altijd de hoogste prioriteit. Uw veiligheid is ons uitgangspunt vanaf het moment dat het idee voor een product ontstaat, tot het moment dat u het product gebruikt.

Veiligheid vanaf het begin

Dus, laten we bij het begin beginnen. In 1961 startte het ontwikkelingsproces van Head & Shoulders en na tien jaar onderzoek en screening van meer dan 1000 materialen en diverse klinische proeven, kwam het product uit.

De technologie is veranderd ten opzichte van de jaren zestig, maar onze gedreven manier van het doen van wetenschappelijk onderzoek is hetzelfde gebleven. Sinds 1961 hebben we eindeloos veel manieren onderzocht om onze formule te verbeteren en om extra kenmerken toe te voegen, waardoor het product nog gebruiksvriendelijker wordt.

Ingrediënten

Bij het onderzoek naar welke ingrediënten we in Head & Shoulders verwerken, is het eerste wat we doen het waarborgen van veiligheid. We maken gebruik van een wetenschappelijk vierstappenproces om uw veiligheid en de veiligheid van onze producten te garanderen voordat ze op de markt komen:

  1. Voordat een ingrediënt wordt verwerkt in shampoo en conditioner, verzamelen we alle relevante veiligheids- en toxiciteitsinformatie over dit ingrediënt. Als er twijfel is over de veiligheid van een ingrediënt en het voordeel voor de consument, dan zien we af van gebruik.
  2. Als een ingrediënt geslaagd is voor de eerste test, dan stellen we een ‘veiligheidsbereik’ vast - de hoeveelheid die veilig is om in ons product te verwerken - waarbij we gebruikmaken van hetzelfde wetenschappelijke proces als onder andere FDA, EPA, WHO en EU. Als we geen ‘veilig bereik’ kunnen vaststellen, dan wordt het ingrediënt niet gebruikt.
  3. Het evalueren van elk afzonderlijk ingrediënt is niet genoeg, dus controleren we ook de eindformule van ons product nogmaals, om zeker te zijn dat er is voldaan aan het veilige bereik tijdens het gebruik. Als we niet kunnen concluderen dat het product veilig is, dan zullen we de formule opnieuw ontwikkelen of besluiten om het product niet uit te brengen.
  4. Zelfs nadat het product in de winkels ligt, blijven we het klantgebruik en nieuwe wetenschappelijke informatie over de ingrediënten bijhouden. We werken hierbij samen met externe wetenschappers en regelgevende instanties om te garanderen dat onze veiligheidsmethodes altijd up-to-date zijn.


Bewezen efficiëntie

Elk van onze ingrediënten wordt gecombineerd in een nauwkeurige pH-neutrale formule die uw hoofdhuid beschermt tegen de hoofdoorzaken van roos - niet alleen tegen de symptomen -en die bovendien het terugkeren van schilfertjes voorkomt.

We waren het eerste merk dat de genetische code van Malassezia globosa, de schimmel die een schilferige huid veroorzaakt op de hoofdhuid, wist te kraken.

Dit houdt in dat we de hoofdoorzaak van schilfers beter dan wie dan ook begrijpen, en dat we wetenschappelijke kennis toepassen om onze producten te verbeteren.De normen die we stellen zijn hoog, omdat we uw veiligheid altijd vooropstellen. We hebben meer dan 225 klinische studies uitgevoerd bij onafhankelijke faciliteiten wereldwijd om zeker te zijn dat onze producten zowel veilig als efficiënt zijn.

Daarom stellen onze consumenten vertrouwen in Head & Shoulders, en daarom zijn wij het nummer 1 shampoomerk in de wereld*.

*P&G berekening op basis van Nielsen omzet informatie van juli 2016 – juni 2017