Head & Shoulders Shampoos Met Zinkpyrithion: Wat Zit Er In Onze Shampoo?WATER

Geloof het of niet, water is een van onze belangrijkste ingrediënten! Het verbindt al onze ingrediënten, wat betekent dat we de consistentie kunnen aanpassen zodat die de perfecte dikte heeft om over je haar te verdelen.

MIDDEL TEGEN ROOS

Zinkpyrithion (ZPT) is een van de actieve ingrediënten die we in onze shampoos gebruiken.

Roos wordt veroorzaakt door een schimmel op de hoofdhuid genaamd Malassezia globosa die op ieders hoofd voorkomt. Zinkpyrithion helpt te voorkomen dat de microbe die roos veroorzaakt, Malassezia globosa, substanties aanmaakt die je hoofdhuid irriteren.

ONS SPECIALE INGREDIËNT

Head & Shoulders bevat ook zinkcarbonaat. Zinkcarbonaat helpt schilfers beter te bestrijden door de hoofdhuid te hydrateren en, in combinatie met zinkpyrithion, helpt het het roosbestrijdende ingrediënt in zijn meest effectieve vorm te houden.

REINIGERS EN SCHUIMMAKERS

Wanneer je een anti-roos shampoo koopt, wil je weten of die het haar echt effectief reinigt van vet en vuil. Ingrediënten die bijdragen aan het reinigen van je haar en hoofdhuid worden reinigers genoemd. Wij gebruiken natriumlaurylsulfaat en natriumlaurylethersulfaat om de juiste balans tussen reiniging en mildheid te verkrijgen.

Andere ingrediënten, zoals cocamidopropylbetaïne, cocamide MEA, cetylalcohol of stearyl alcohol, worden toegevoegd om het schuim rijk en romig te maken en ervoor te zorgen dat het eenvoudig over je hoofdhuid en haar te verdelen is.

VOEDENDE INGREDIËNTEN

Wij geloven dat een goede anti-roos shampoo ook een uitstekende verzorging voor je haar hoort te zijn. Daarom bevatten onze producten vochtinbrengers die je haar verzorgen. We hebben twee soorten voedende ingrediënten aan de shampoo toegevoegd:

  • Dimethicone, die het haar glad maakt en de haarschubben beschermt, zodat je haar zacht aanvoelt en glanst wanneer het droog is
  • Guar-hydroxypropyltrimoniumchloride, polyquaternium-10 en polyquaternium-76 – deze verzorgende ingrediënten verzachten je haarvezels, vooral wanneer ze nat zijn, om klitten te voorkomen en je haar handelbaarder te maken

STABILISATOREN

Stabilisatoren doen wat je kan verwachten – ze houden het product stabiel en zorgen ervoor dat elke druppel de juiste mix van ingrediënten bevat. Onze stabilisatoren zijn glycoldistearate en magnesiumcarbonaathydroxide, die specifiek gebruikt worden om het zinkcarbonaat te stabiliseren.

CONSERVERINGSMIDDELEN

Door conserveringsmiddelen aan onze shampoos en conditioners toe te voegen wordt besmetting voorkomen. Natriumbenzoaat en benzylalcohol worden gebruikt om de shampoo te beschermen wanneer we hem maken.

Wanneer je thuis de fles openmaakt, stel je het product bloot aan lucht en water, en geef je bacteriën de kans om binnen te dringen. Net daarom gebruiken we ook een aantal andere conserveringsmiddelen- methylchloorisothiazolinon en methylisothiazolinon - om het product te beschermen zolang je het gebruikt.

TEXTUUR EN DIKTE

Wanneer we aan het einde van het productvormingsproces komen, kijken we naar de textuur en voegen we ingrediënten aan de shampoo toe die de consistentie aanpassen zodat die precies dik genoeg is. Te dik? Voeg natriumxyleensulfonaat toe. Te dun? Voeg natriumchloride toe (ook wel bekend als keukenzout!).

KLEUR, GEUR EN PLANTENEXTRACTEN

Voor aantrekkelijke, lekker ruikende shampoos en conditioners, voegen we verschillende mengsels van kleuren, plantenextracten en heerlijke geuren toe aan onze shampoos en conditioners. Wij gebruiken verschillende geuren zoals verse appel, citrus en verfrissende munt, voor ieder wat wils.

Klik om deze ingrediënten in detail te bekijken

pH-GEBALANCEERDE SHAMPOO

Om ervoor te zorgen dat het product werkt en dat het je huid niet aantast is het belangrijk dat het pH-gebalanceerd is. Wij voegen natriumhydroxide en zoutzuur toe om dit goed te krijgen, maar die zitten niet in het uiteindelijke product. Dit komt omdat ze veranderen in zout en water wanneer ze samengevoegd worden.

KWALITEIT VAN DE GRONDSTOFFEN IN ONZE SHAMPOO

Sommige ingrediënten worden toegevoegd aan de grondstoffen van onze shampoo voordat we ze ontvangen. Die moeten de kwaliteit, dikte en werking van de ingrediënten die we gebruiken beschermen, voordat ze aan de shampoo worden toegevoegd.

Klik om deze ingrediënten in detail te bekijken