Ga naar artikelGa naar zoeken

Onze geschiedenis

Ons verhaal heeft, zoals elke goed verhaal, een held en een schurk. Hoewel je waarschijnlijk bekend bent met de schurk in ons verhaal - roos - is het tijd om de held te ontmoeten. 

De evolutie van Head & Shoulders

Van onze originele crèmeformule tot 's werelds nummer één anti-roos shampoo.

5 Head & Shoulders shampooflessen van door de jaren heen. Shampooflessen in midden afbeelding. Lichte achtergrond.
Oudere man kijkt uit een raam. Zwart/wit foto.

1948

Dr. Parran sluit zich aan bij Procter & Gamble

Twee vintage foto`s op witte achtergrond. Eén halve foto met blonde vrouw. Andere foto met achterhoofd krant lezende man en tekst it works!

1961

Na 10 jaar klinische proeven is Head & Shoulders geboren

4 Head & Shoulders shampooflessen met jaartallen erboven.

1975

We maken van onze formule een shampoo. 

Het is niet alleen klinisch bewezen dat onze shampoo roos bestrijdt, hij ruikt ook nog eens lekker! 

Afbeelding van Malassezia globosa schimmel. Grijs met witte achtergrond.

2002

We kraken de genetische code van Malassezia globosa, de schimmel die roos veroorzaakt

NU

Met meer dan 500 experts over de hele wereld zijn we toegewijd aan het constant verbeteren van onze shampoos en conditioners

In 1949 sloot John Parran Jr, een chemisch ingenieur en bacterioloog van de Universiteit van Tennessee, zich bij Procter & Gamble aan. Zijn taak was simpel: de wereld bevrijden van roos. 

Destijds waren de oplossingen om roos te verwijderen , zoals koolteer en eierolie, heel onaangenaam en zelfs als ze zouden werken zouden ze je haar beschadigen. 

Dr. Parran wilde een doeltreffende oplossing voor roos creëren die het haar niet zou beschadigen en veel prettiger in gebruik zou zijn. 

Eén staande en één liggende shampoofles. Classic Clean.  Links twee erlenmeyer. Laboratoriumbuisjes op achtergrond

Het Eureka-moment

In 1961, na tien jaar klinische proeven, vonden Dr. Parran en zijn team van wetenschappers een krachtige verbinding die succesvol bleek in het verwijderen van roos. 

Hun product, genaamd Head & Shoulders, was eindelijk klaar om op de markt te testen. Het bleek zo succesvol dat hun product het jaar daarop in heel Amerika werd gelanceerd. 

Toen Head & Shoulders uitkwam was het een crèmeformule, maar we wisten dat we het nog makkelijker en prettiger in gebruik konden maken. Dus gingen we terug naar het laboratorium en brachten jaren door met het herformuleren van het product. 

In 1975 hadden we een shampoo gemaakt waarvan klinisch bewezen is dat deze roos verwijdert met een aangename geur. Het was zelfs zo effectief en plezierig om te gebruiken dat het al snel 's werelds nummer één shampoo werd - en dat is het nog steeds. 

Wetenschappelijk onderzoek is altijd een belangrijk onderdeel geweest van ons werk voor een wereld zonder roos en nieuwe technologieën hebben ons in staat gesteld verder te gaan dan dr. Parran had kunnen bedenken.

In 2002 hebben we de genetische code gekraakt van de roos-veroorzakende schimmel, Malassezia globosa. Dat betekende dat we verder konden gaan dan het verwijderen van schilfers en nu ook de oorzaak van roos konden aanpakken. 

Sindsdien hebben we onze doelen uitgebreid. Nu bestrijden we niet alleen roos - we streven ernaar om iedereen ook een gezonde hoofdhuid en fantastisch uitziend haar te geven. 

Ons verhaal eindigt daar echter niet. 

Zelfs nu streven we er voortdurend naar om onze formule te verbeteren, omdat we ons inzetten om het steeds beter te maken met elke nieuwe wetenschappelijke ontdekking - iets waarvan we denken dat Dr. Parran en zijn oorspronkelijke team van pioniers enorm trots zouden zijn.